Connect with us

Zasoby

Theorieën achter China’s verbod op BTC-mining!

kokou adzo

Published

on

pexels photo 5520330 scaled

In heel 2021 vonden verschillende gebeurtenissen plaats, die tot de schommelingen in de prijzen van bitcoins leidden. De belangrijkste was echter het verbod op bitcoinmining in China. Enerzijds was er veel nieuws dat munitie gaf aan de regering om de prijzen van bitcoins aan strikte regels te binden. Aan de andere kant kwam China echter naar voren als een economie die actie ondernam met betrekking tot de wereldwijd toenemende trend van bitcoins. De stijgende hashrate in bitcoin werd een van de belangrijkste cryptovaluta wereldwijd, ondanks kritiek van verschillende internationale organisaties. China behoorde tot de top van landen waar cryptovaluta werden gedolven, en toch leidde dit tot een algeheel verbod op mijnbouw. Wat waren de goede redenen daarachter?

Sommigen menen dat het niets anders is dan de toenemende koolstofemissies binnen de geografische grenzen van China. Veel andere deskundigen zijn echter van mening dat China niet zo dom is om zijn meest cruciale activiteit te verbieden vanwege de aantasting van het milieu. Daar zullen enkele belangrijke redenen voor zijn. Niemand is echter zeker over de beste reden, maar deskundigen doen nog steeds veel veronderstellingen. Sommigen geloven dat er maar één reden is waarom China dit doet. Vele anderen zijn echter van mening dat er verschillende redenen zullen zijn waarom China deze stap heeft genomen. Volgens de verschillende nieuwszenders en deskundigen, komen er verschillende theorieën uit het niets. Wij zullen ze bespreken om te weten te komen waarom China dit heeft gedaan, hoewel het een van de essentiële activiteiten voor het land was. Meer informatie vindt u op the official Snel Winst AI.

De digitale Yuan CBDC

De goede reden die veel deskundigen hebben voorspeld voor China het verbieden van alle cryptovaluta mijnbouw activiteiten in het land is niemand minder dan de lancering op haar eigen centrale bank digitale valuta. Volgens de ambtenaren is de digitale Yuan verslaafd om dit jaar of het komende jaar op te komen. Er zijn veel gesprekken tussen de ambtenaren over de lancering van een nieuwe digitale munt van het land. Daarom heeft het de ontginning van cryptovaluta binnen zijn geografische grenzen volledig verboden. Geen enkele andere reden zou zo veelbelovend kunnen zijn als deze, omdat hij zijn miljardenindustrie binnen enkele seconden zal maken. Zonder er twee keer over na te denken, zou er geen andere reden kunnen zijn om een potentiële miljardenindustrie te verbieden. Het eindigde het volledige marktplein van de concurrentie in het land China.

Stroomonderbrekingen

We zijn ons er allemaal terdege van bewust dat het ontginnen van cryptovaluta heel wat energie verbruikt, en China heeft er heel wat van. Toch waren er berichten dat China te maken heeft met veel stroomonderbrekingen vanwege de cryptovaluta mijnbouwactiviteiten die in het land gaande zijn. Slechts enkele maanden voor het verbod op het ontginnen van cryptovaluta in het land, waren er berichten over China dat te maken had met veel stroomstoringen. De voorzitter van de speciale Blockchain-commissie in China zegt dat de milieueisen van het land enkele strenge regels kunnen hebben voor mijnbouwactiviteiten in cryptovaluta. Daarom heeft het land besloten het delven van bitcoins helemaal te verbieden.

Model Nieuw China

Een belangrijke reden waarom China bitcoin-mijnbouw zou kunnen hebben verboden, is de lancering van het Model Nieuw China. Vroeger waren er veel multinationale ondernemingen werkzaam in de natie, en dat was helemaal niet het doel van het land. China is echter zeer geneigd zijn landenmodel te lanceren en minder oprichter-gestuurd en meer China-centrisch te worden. Het nieuwe model suggereert dat de volledige macht om het land te besturen in handen van de regering komt. Daarom rolt het zo’n kolossale industrie uit en lanceert het zijn cryptovaluta.

Beseffen dat bitcoin moeilijk te gebruiken is

China is nooit voorstander geweest van de hoogontwikkelde economie van cryptovaluta. Ze verspreiden zich wereldwijd als een lopend vuurtje, maar toch wil China de mensen doen inzien dat het niet gereguleerd is. Aangezien cryptovaluta zoals bitcoins in geen enkel land ter wereld gereguleerd zijn, zijn ze moeilijk te gebruiken voor mensen. Tegenwoordig zijn er veel particuliere organisaties die deze cryptovaluta reguleren; de regeringen van landen worden geconfronteerd met enorme problemen. China wilde de mensen doen inzien dat het geen munt is die ze kunnen gebruiken wanneer ze maar willen. De hogere ambtenaren kunnen hen elke keer verbieden, en daarom zijn hun fans niet veilig.

 

Kokou Adzo is the editor and author of Startup.info. He is passionate about business and tech, and brings you the latest Startup news and information. He graduated from university of Siena (Italy) and Rennes (France) in Communications and Political Science with a Master's Degree. He manages the editorial operations at Startup.info.

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top of the month

Copyright © 2023 STARTUP INFO - Privacy Policy - Terms and Conditions - Sitemap - Advisor

ABOUT US : Startup.info is STARTUP'S HALL OF FAME

We are a global Innovative startup's magazine & competitions host. 12,000+ startups from 58 countries already took part in our competitions. STARTUP.INFO is the first collaborative magazine (write for us or submit a guest post) dedicated to the promotion of startups with more than 400 000+ unique visitors per month. Our objective : Make startup companies known to the global business ecosystem, journalists, investors and early adopters. Thousands of startups already were funded after pitching on startup.info.

Get in touch : Email : contact(a)startup.info - Phone: +33 7 69 49 25 08 - Address : 2 rue de la bourse 75002 Paris, France